In deze digitale wereld waarin we nu leven, is er geen betere manier om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun persoonlijkheid dan de natuur in te gaan. Bushcraft is een geweldige manier om kinderen verantwoordelijkheidsgevoel, nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen en zelfredzaamheid bij te brengen. Het leert ze hoe ze de natuur kunnen overleven met wat beperkte middelen en met de kennis die ze hebben opgedaan. Hier zijn vijf essentiële bushcraft vaardigheden voor kinderen.

Oriëntatie vaardigheden

Oriëntatie is een essentiële vaardigheid om te hebben in de wildernis. Kinderen kunnen beginnen met het leren van het gebruik van kaart en een kompas, of ze kunnen een GPS-apparaat beginnen te gebruiken en leren hoe ze deze moeten gebruiken om hun positie te vinden. Deze vaardigheden helpen kinderen zich te oriënteren en om hulp te vragen, mocht dat nodig zijn.

Knopen leggen

Knopen leggen is een belangrijke vaardigheid voor een bushcraft kinderfeestje. Er zijn verschillende soorten knopen die kinderen kunnen leren, zoals een paalsteek, dubbele achtknoop of anders. Het vermogen om knopen te leggen is een vaardigheid die ze in hun dagelijkse leven kunnen gebruiken, bijvoorbeeld om een tent of een hangmat op te hangen.

Bouwen van een schuilplaats

Een schuilplaats bouwen in de natuur is een andere uitdaging voor kinderen die hen in staat stelt hun creativiteit te gebruiken en hun zelfredzaamheid op te bouwen. Het bouwen van een schuilplaats kan met verschillende natuurlijke materialen; het kan ook een manier zijn om verschillende bouwtechnieken te leren.

Het maken van vuur

Het maken van vuur is misschien wel de belangrijkste vaardigheid die kinderen in de natuur moeten kennen. Ze kunnen leren hoe ze vuur kunnen maken met verschillende technieken, zoals met boomschors in combinatie met een magnesiumstick. Het kennen van deze verschillende technieken is belangrijk voor het geval ze zich bevinden in een noodsituatie, zoals een verdwaalde wandeling of kampeertocht.

Koken in de natuur

Een smakelijke toevoeging aan bushcraft avonturen is natuurlijk koken. Kinderen kunnen leren hoe ze heerlijke gerechten kunnen bereiden met ingrediënten die ze vinden in de natuur. Dit biedt kinderen de kans om hun kookvaardigheden te ontwikkelen, hun creativiteit te stimuleren en een diepere verbinding met de natuur te ervaren. Van het maken van kampvuurmaaltijden tot het experimenteren met buitenkooktechnieken, natuurlijk koken voegt een extra niveau van avontuur en voldoening toe aan het bushcraft ervaring voor kinderen.

Een leerzame ervaring

Er zijn veel verschillende bushcraft vaardigheden waar kinderen van kunnen leren. Denk daarbij aan oriëntatie, knopen leggen, schuilplaatsen bouwen en het maken van vuur zijn slechts een paar basisvaardigheden die hen kunnen helpen om te overleven in de wilde natuur, ongeacht de omstandigheden. Door deze vaardigheden aan hun repertoire toe te voegen, zullen kinderen zichzelf kunnen redden en zich zekerder voelen wanneer ze de natuur gaan verkennen. Het ideale van deze vaardigheden is dat ze ook in het dagelijkse leven gebruikt kunnen worden, en zelfs als ze nooit in noodsituaties terechtkomen, brengen ze van deze ervaringen met bushcraft, hun interesses en vaardigheden in een andere dimensie van het leven.

Naast het aanbod van onze brushcraft kinderfeestjes zijn er andere activiteiten voor kinderen. Denk daarbij aan een survival kinderfeestje of onze escape room kinderfeestjes waar de kinderen een onvergetelijke ervaring krijgen. Ben je op zoek naar een van deze ervaringen of de rest van ons aanbod? Neem dan gerust contact met ons op.