Uitgebreid schoolkamp

  2 overnachtingen      vol pension        activiteitenprogramma        vast aanspreekpunt

Ben je op zoek naar een volledig verzorgd schoolkamp waarbij wij je kunnen ontzorgen met betrekking tot het organiseren van activiteiten en de maaltijden? Dan is het uitgebreid schoolkamp een goede keuze. Dagelijks gaan onze instructeurs enthousiast aan de slag met de jeugd. Van klimbos tot boogschieten tot een escaperoom.

Het uitgebreid schoolkamp arrangement bestaat uit:

 • Ontvangst met koffie, thee, limonade en koek
 • 2 overnachtingen in groepsaccommodatie naar keuze
 • Vast aanspreekpunt gedurende het verblijf
 • Maaltijden op basis van vol pension
 • Uitdagende outdoor activiteiten – begeleiding door instructeurs
 • Sport- en spelactiviteiten met instructiekaarten – begeleiding door docenten
 • 1 avondactiviteit bosspelen (spellenpakket ligt klaar – zelf uitvoeren)
 • 1 avondactiviteit kampvuur (incl. hout – zelf uitvoeren)
 • Eindschoonmaak

De mooiste accommodaties midden in de natuur

  accommodaties 30 – 220 personen      regio Nijmegen en Zwolle

Twee  prachtige bosrijke locaties midden in de natuur maken Het Buitencentrum “the place to be” voor een BUITENGEWOON georganiseerd schoolkamp.

Tijdens het schoolkamp hebben jullie de beschikking over een eigen groepsaccommodatie of groepshuis. Dit betekent dat jouw school altijd beschikt over een eigen recreatiezaal, keuken, slaapvertrekken en sanitair (je deelt niks met anderen). Afhankelijk van de groepsgrootte krijgen jullie meerdere groepsaccommodaties toegewezen en kunnen jullie als groep exclusiviteit krijgen.

   

Locatie Overasselt (Nijmegen)                           Locatie Oldebroek (Zwolle)

–  Heide- en vennengebied                                   –  Midden in de Veluwe
–  Groepsaccommodaties                                     –  Groepsaccommodaties
–  Blokhutten                                                             –  Bos lodges
–  3,5 hectare eigen terrein                                  –  23 hectare eigen terein

Bekijk alle accommodaties

Wil je advies over wat het beste aansluit op jullie wensen aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Schoolkamp met actief programma

  activiteiten onder begeleiding         buiten(sport)terrein         kampvuur

Bij het uitgebreide schoolkamp is er een programma met 2 activiteiten per dag onder begeleiding van een instructeur.

Op onze Buitencentrum locaties kan je actief deelnemen aan leuke en uitdagende buitensport activiteiten op eigen terrein. Dit gaat in groepen van 25-30 leerlingen, meestal is dit 1 klas.

Er zijn activiteiten waar 1 subgroep (25 tot 30 leerlingen) tegelijk aan deel kan nemen, waaronder het klimbos.
Daarnaast werken wij ook met combinatie activiteiten waarbij een subgroep onderverdeeld wordt over 2 activiteiten en ze halverwege door wisselen. Zo blijft iedereen actief bezig. Bij combinatie activiteiten zal 1 activiteit onder begeleiding staan van een instructeur van Het Buitencentrum. De andere activiteit zal door een docent zelf begeleid worden a.d.h.v. instructiekaarten.

Bekijk hier het aanbod van activiteiten

Bekijk hier een voorbeeld programma 1 subgroep

Voor het uitgebreide schoolkamp geldt dat het mogelijk is om het voorbeeld programma aan te passen en te wisselen met activiteiten. Wij stemmen de wensen en mogelijkheden voor de invulling van het programma graag met jullie af.

Buiten bezig zijn maakt hongerig

  vol pension

Bij het uitgebreide schoolkamp verzorgt Het Buitencentrum voor jullie de maaltijden op basis van vol pension: ontbijt, lunch(pakket) en een diner.

Op onze Buitencentrum locaties beschikken wij over een professionele horecakeuken waar de maaltijden worden bereid. Onze koks werken zo veel mogelijk met streekproducten en plaatselijke ondernemers. De maaltijden zijn van goede kwaliteit, lekker, afwisselend en voedzaam.

Allergieën of speciale dieetwensen? Natuurlijk houden we hier rekening mee.

Maaltijdservice

Afhankelijk van de gekozen accommodatie zullen wij de maaltijden cateren of in de eetzaal in buffetvorm serveren. Wil je nog wat meer luxe? Kies dan voor maaltijden uitgebreid.

Bekijk hier de inhoud van de maaltijden en verschillende vormen van maaltijdservice

Prijzen

Prijs per leerling (verblijf in groepsaccommodatie): € 121,95
Prijs per begeleider (verblijf in groepsaccommodatie): € 101,95

Prijs per leerling (verblijf in blokhutten / bos lodges): € 111,95
Prijs per begeleider (verblijf in blokhutten / bos lodges): € 91,95

Op locatie Oldebroek wordt toeristenbelasting berekend van € 1,53 per persoon per nacht. In Overasselt geldt er een afvalstoffenheffing van € 0,95 per persoon per nacht. Basisschool kinderen en middelbare scholieren op schoolkamp uitgesloten van toeristenbelasting/afvalstoffenheffing.

Bekijk hier de prijzen (2021) van al onze schoolkampen en mogelijke uitbreidingen

Veiligheid staat voorop

  veiligheidssysteem

Onze schoolkampen behoren tot de veiligste van Nederland! Dagelijks zijn wij bezig met de veiligheid van onze locaties en activiteiten. Onze terreinen zijn omheind en afsluitbaar, we zorgen voor de voedselveiligheid en hebben ook de brandveiligheid op orde.

Maar misschien wel het belangrijkste van allemaal: wij staan voor de veiligheid van de deelnemers tijdens de buitensport activiteiten. De kans op vallen bij activiteiten op hoogte mag niet voorkomen. Daarom werken wij bijvoorbeeld in ons klimbos met een continue zekersysteem. Zodra je een voet van de grond
haalt zit je vast aan een zekerkabel. Deze blijft net zolang vastzitten tot het moment dat je weer met beide benen op de grond staat.

Meer weten over de veiligheid? Lees hier verder.

Recente beoordelingen

8 van 10
Kindvriendelijke instructeurs, wederom een heel erg goed en vooral goed georganiseerd kamp gehad! De kinderen hebben weer 3 dagen een onvergetelijk kamp achter de rug! Fijn om twee vaste instructeurs aan de twee groepen 8 gekoppeld te hebben. De communicatie was prettig.
Locatie Oldebroek (Noord-Veluwe)
Jessika Bol uit Utrecht
29-09-2020
10 van 10
Fantastisch! We hebben weer, zoals elk jaar, erg genoten van ons schoolkamp in het huttenkamp van Overasselt. De locatie is heel goed, top service m.n. Patrick was een topper! Hij was heel flexibel en mee denkend! Hele fijne man! Ook dank aan Chantal en Nicole die de boeking hebben gedaan. heel fijn! We komen volgend jaar graag weer.
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Floor uit Ooij
24-09-2020
9 van 10
Prima verzorging en begeleiding ! Komen hier al niet voor niets meerdere jaren. Voor volgend jaar weer gereswerveerd. Eten uitstekend !
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Mark Visser uit Nieuwpoort
21-09-2020
10 van 10
Top lokatie met super vriendelijk personeel! Wij verbleven in de boslodges. Super gezellig, alles staat in een soort v kring. Ontvangst door Tiemen was zeer hartelijk, zo ook tussentijds en bij de uitcheck. Ook zijn collega's Herman en meneer met baard:))) Heerlijk kamp gehad met onze kinderen vd Antoniusschool de Vecht. Wij komen zeker terug! Groeten van Karin Jansen
Locatie Oldebroek (Noord-Veluwe)
Karin uit Apeldoorn
17-09-2020
8 van 10
Fijne samenwerking, waarin alles bespreekbaar was. In deze coronatijd is er op positieve manier met ons meegedacht hoe wij ons schoolkamp goed vorm konden geven. Er is gekeken naar extra ruimtes, aanpassingen van het programma en medewerking van de beheerder ter plaatse. Het weer werkte ook mee, vandaar dat wij terugkijken op een zeer geslaagd kamp.
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Rob uit Nijmegen
07-09-2020
10 van 10
Fantastisch Met groep 8 op kamp geweest. Alles was goed verzorgd en geregeld. Een fijn contactpersoon vooraf om alles goed en duidelijk af te stemmen en een fijn contactpersoon tijdens het kamp zelf. Een kamp om nooit te vergeten. De plek is echt fantastisch en ook alle mogelijkheden die ze bieden is fijn. Je kunt zelf alles verzorgen of alles laten verzorgen, wat je zelf prettig vindt. Echt een aanrader!
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Veronique uit Nijmegen
13-07-2020
8 van 10
Sportief met de hele klas Met mijn 2e klas VO heerlijk buiten in actief geweest. Duidelijke informatie vooraf over de te kiezen onderdelen passend bij de leeftijd. Prima instructie en goede sfeer.
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Maria uit Nijmegen
08-07-2020
10 van 10
Mooie locatie met erg aardige en behulpzame medewerkers!! Op het laatste moment activiteiten gepland voor mijn groep 8. Medewerkers dachten mee en waren behulpzaam. Mooie tijd gehad bij jullie!!
Locatie Oldebroek (Noord-Veluwe)
Gerda uit Oldebroek
06-07-2020
10 van 10
Het was uniek en buitengewoon ! Ondanks de beperkingen van de Coronatijd, konden wij met onze groep 8 geheel veilig gebruik maken van het Buitencentrum in Oldebroek. De kinderen hebben genoten van deze unieke kans, de ruimte, het bos en de activiteiten. Complimenten voor de begeleiding en de zorg rondom onze aanwezigheid. Wij vonden het top !
Locatie Oldebroek (Noord-Veluwe)
Jan Woudsmaschool uit Driemond
17-06-2020
10 van 10
goede communicatie, leuke activiteiten Activiteiten zijn uitdagend voor de basisschool kinderen. De begeleiding is professioneel en een goede communicatie. De gezamenlijke ruimte is precies groot genoeg en alles op 1 locatie. Aanrader! Wel erg koud snachts.
Locatie Oldebroek (Noord-Veluwe)
Ines Peric uit Amsterdam
24-09-2019

Uitgebreid schoolkamp

 • 2 overnachtingen

 • Maaltijden: vol pension

 • 2 activiteiten per dag

 • Vast aanspreekpunt

Vanaf € 111,95 p.p.

Verblijf in groepsaccommodatie:

Prijs per leerling: € 121,95
Prijs per begeleider: € 101,95

 

Verblijf in Blokhutten / Bos lodges:

Prijs per leerling: € 111,95
Prijs per begeleider: € 91,95

 

Bijkomende kosten:

Administratiekosten: € 22,95
Locatie Oldebroek
Toeristenbelasting (p.p.p.n.): € 1,53
Locatie Overasselt
Afvalstoffenheffing (p.p.p.n.): € 0,95

 

Leerlingen basis- en middelbaar onderwijs zijn vrijgesteld van belastingen en heffingen.

 

De prijzen gelden voor het jaar 2021

Offerte aanvragen
Plan bezichtiging