Het Buitencentrum Veiligheid bij activiteiten

Veiligheid bij activiteiten

Activiteitenterrein

Op onze beide locaties kan je ook actief deelnemen aan leuke en uitdagende buitensport activiteiten. Om dit te kunnen doen heb je natuurlijk een mooi aanbod en ruimte nodig. Dat hebben wij en daarbij vinden de meeste activiteiten ook nog plaats op ons eigen terrein. Wanneer je met de groep bij ons logeert, hoef je dus geen vervoer te regelen om wat actiefs te ondernemen. Hiermee sluit je een stuk risico uit dat bij verplaatsing altijd aanwezig is en bespaar je op vervoerskosten.

Veiligheid algemeen

De veiligheid van onze gasten staat voorop en om dit te waarborgen werken wij met een speciaal veiligheidssysteem. Jaarlijks wordt ons systeem (manier van werken) getoetst wordt door TÜV Service Check Nederland. TUV is een onafhankelijke en erkende instantie die volgens vastgestelde standaards het veiligheidsbeleid van buitensportondernemingen (VeBON) beoordeelt. Onderdelen van het veiligheidssysteem zijn onder andere een uitgebreide risicoanalyse van activiteiten, beheersmaatregelen voor risico’s, registraties en controles van gebruikte materialen. Hiernaast zijn al onze hoogte activiteiten gekeurd volgens strenge Europeese veiligheidsnormen.

TUV logo     erca-logo

Daarnaast volgen al onze instructeurs verplicht een jaarlijkse training en werken wij uitsluitend met de modernste zeker materialen. Omdat de veiligheid op zo’n hoog pijl staat, zijn al onze deelnemers aan de activiteiten automatisch en gratis verzekerd tegen ongevallen.

Kijkje in onze externe keuringsrapporten en audit verslagen

Certificaat VeBON Veiligheidsnorm

Certificaat veiligheid hoogte parcoursen locatie Overasselt

Certificaat veiligheid hoogte parcoursen locatie Oldebroek

ERCA inspectierapport Oldebroek april ingebruikname

ERCA inspectierapport Overasselt april ingebruikname

 

Veiligheid in ons klimbos

Er mag in onze ogen geen val gevaar zijn in ons klimbos, daarom werken wij met een continue zekersysteem. Het systeem waar wij mee werken is het Vert Voltige systeem. Hierbij zit de deelnemer zodra deze een voet van de grond zet permanent vast gezekerd aan de zekerkabel met een veiligheidshaak. Bij een boom aangekomen (aan het einde van een hindernis) dient de deelnemer de haak via een metalen plaat over te schuiven naar de veiligheidskabel van het volgende parcours. Wanneer de deelnemer weer veilig op de grond staat kan de veiligheidshaak pas worden losgemaakt. Een deelnemer komt hierdoor nooit los te staan in het klimbos, maar de beleving van het bezig zijn met een veiligheidshaak blijft!

permanent zekersysteem  Logo_Vert-voltige

 

Veiligheid bij klimmen

Op de klimmuur, bij de klimbomen, jacobsladder en trapezeladder werken wij met een dubbel zekersysteem. Een deelnemer klimt uiteraard met helm op en gordel aan gezekerd aan een touw omhoog. Dit touw wordt op de grond (toprope) gezekerd door een instructeur. Bij Het Buitencentrum vinden wij deze zekermethode niet voldoende en daarom zijn wij op zoek gegaan naar een perfecte back-up voor onze instructeurs, want tenslotte zijn dit ook mensen. Wij zijn uitgekomen bij het ALF-systeem ISC dat nu overal bij onze toprope activiteiten is gemonteerd. Onze instructeurs zekeren nog steeds de deelnemers, maar nu gaat het touw ook boven in de activiteit nog door de ALF.
Dit apparaat is de nieuwste techniek en een van de veiligste klimhulpen ter wereld. Mocht een deelnemer vallen en een instructeur anticipeert later, dan slaat net als bij een autogordel direct de rem op het touw en dit gebeurd boven in het zekerpunt door de ALF. Hierdoor is de valafstand altijd zeer minimaal en na een eenvoudige ontgrendeling kan de deelnemer direct verder klimmen.

alf-automatische rem

Het aanbod

Het aanbod van activiteiten is heel breed. Van grensverleggende hoogte activiteiten, natuur programma’s tot aan samenwerken met de groep. Op het activiteitenterrein beschikken wij over een ecologisch klimbos, boogschietbaan, trapezeladder, speelbos en nog meer. Kijk hier voor het complete aanbod aan activiteiten en groepsuitjes.

Eigen instructeurs

Al onze activiteiten worden uitgevoerd door onze eigen Buitencentrum instructeurs en dat heeft alleen maar voordelen.

Instructie Instructeur
De voordelen:
– Onze mensen worden jaarlijks getraind en bijgeschoold
– Veel ervaring met alle doelgroepen
– Veiligheid staat op nr. 1
– Activiteiten zijn in te passen in het eigen programma van de groep
– Flexibele omgang met het programma (wij stemmen ook af eventuele uitloop af met de keuken)
– Enthousiaste mensen en een persoonlijk contact

Alles op papier even uitprinten en nalezen, dat kan. Print of download hier onze leaflet “Veiligheid bij activiteiten”.

Zijn er vragen over veiligheid of twijfelt u ergens aan. Vraag het aan onze buitensport-coördinatoren tim@hetbuitencentrum.nl of tiemen@hetbuitencentrum.nl