Activiteitenterrein

Op onze beide locaties kan je ook actief deelnemen aan leuke en uitdagende buitensport activiteiten. Om dit te kunnen doen heb je natuurlijk een mooi aanbod en ruimte nodig. Dat hebben wij en daarbij vinden de meeste activiteiten ook nog plaats op ons eigen terrein. Wanneer je met de groep bij ons logeert, hoef je dus géén vervoer te regelen om wat actiefs te ondernemen. Hiermee sluit je een stuk risico uit dat bij verplaatsing altijd aanwezig is en bespaar je op vervoerskosten.

Begeleiding activiteiten

Alle activiteiten staan onder begeleiding van onze eigen Buitencentrum instructeurs en dat heeft veel voordelen:

  • Onze instructeurs worden jaarlijks getraind en bijgeschoold.
  • Ze hebben ervaring met alle activiteiten en diverse doelgroepen.
  • Veiligheid staat hoog in het vaandel.
  • Activiteiten zijn in te passen in het eigen programma van een groep (niet afhankelijk van externe partij).
  • Enthousiaste instructeurs en persoonlijk contact.

Veiligheid algemeen

De veiligheid van onze gasten staat voorop en om dit te waarborgen werken wij met een speciaal veiligheidssysteem. Jaarlijks wordt ons systeem (manier van werken) getoetst wordt door TÜV Service Check Nederland. TUV is een onafhankelijke en erkende instantie die volgens vastgestelde standaards het veiligheidsbeleid van buitensportondernemingen (VeBON) beoordeelt. Onderdelen van het veiligheidssysteem zijn onder andere een uitgebreide risicoanalyse van activiteiten, beheersmaatregelen voor risico’s, registraties en controles van gebruikte materialen. Hiernaast zijn al onze hoogte activiteiten gekeurd volgens strenge Europeese veiligheidsnormen.

Daarnaast volgen al onze instructeurs verplicht een jaarlijkse training en werken wij uitsluitend met de modernste zekermaterialen. Omdat de veiligheid op zo’n hoog pijl staat, zijn al onze deelnemers aan de activiteiten automatisch en gratis verzekerd tegen ongevallen.

Veiligheid klimbossen

Onze klimbossen behoren tot de veiligste klimbossen van Nederland. De veiligheid van onze gasten staat voorop, daarom hebben wij gekozen voor een revolutionair continue beveiligingssysteem (Vert Voltige – uitFrankrijk). Dit veiligheidssysteem zorgt ervoor dat alle deelnemers continue beveiligd zijn aan een kabel vanaf het moment dat ze als deelnemer de eerste centimeters omhoog gaan tot dat ze weer met beide benen op de grond staan.

In tegenstelling tot vele andere klimparken, is er bij ons geen risico dat een deelnemer “per ongeluk” los komt te staan tijdens het overklikken van de ene hindernis naar de andere. Bij een boom aangekomen in ons klimbos (aan het einde van een hindernis) dient de deelnemer de haak via een metalen plaat over te schuiven naar de veiligheidskabel van de volgende hindernis en dit terwijl de deelnemer altijd vast blijft staan aan de veiligheidskabel.

veiligheid klimbos

Veiligheid klimmen

Op de klimmuur, bij de klimbomen en bij de de jacobsladder werken wij met een dubbel zekersysteem. Een deelnemer klimt uiteraard met helm op en gordel aan gezekerd aan een touw omhoog. Dit touw wordt op de grond (toprope) gezekerd door een instructeur. Bij Het Buitencentrum vinden wij deze zekermethode niet voldoende en daarom zijn wij op zoek gegaan naar een perfecte back-up voor onze instructeurs, want tenslotte zijn dit ook mensen.

Wij zijn uitgekomen bij het ALF-systeem ISC dat nu overal bij onze toprope activiteiten is gemonteerd. Onze instructeurs zekeren nog steeds de deelnemers, maar nu gaat het touw ook boven in de activiteit nog door de ALF. Dit apparaat is de nieuwste techniek en een van de veiligste klimhulpen ter wereld. Mocht een deelnemer vallen en een instructeur anticipeert later, dan slaat net als bij een autogordel direct de rem op het touw. Dit gebeurd boven in het zekerpunt door de ALF, waardoor de valafstand altijd zeer minimaal is. Na een eenvoudige ontgrendeling kan de deelnemer direct verder klimmen.

veiligheid klimmen

Veiligheid activiteiten

  • Veiligheidssysteem

  • Onafhankelijke keuringen

  • Permanente zekersystemen

  • Professionele instructeurs

TUV
Erca