Veel gestelde vragen

Hieronder vindt je een overzicht met veel gestelde vragen.

Ga snel naar:

1. Verblijf
2. Schoolkampen
3. Kinderfeestjes
4. Groepsuitjes en activiteiten

1. Verblijf

De accommodatie is regulier beschikbaar van 14.00 uur op de dag van aankomst en tot 11.00 uur op de dag van vertrek. Op basis van beschikbaarheid is een later vertrek op zondag mogelijk. Hiervoor rekenen we een toeslag.

 • Hoeslaken, kussensloop, dekbed of slaapzak
 • Toiletartikelen, handdoek en zeep
 • Toiletpapier
 • Zeep en gastendoekjes
 • Schoonmaakmiddel voor tussentijdse schoonmaak
 • Afwasmiddel / vaatwasblokjes
 • Koffiepoeder (snelfiltermaling)
 • Vuilniszakken (50L en 120L)

Om het verblijf plezierig en veilig te laten verlopen en overlast tot een minimum te beperken gelden er huisregels in onze groepsaccommodaties.

Bekijk hier het huisreglement

Ja, er is gratis wifi op al onze locaties.

Nee, sorry – huisdieren zijn niet op onze locaties en in onze groepsaccommodaties toegestaan.

Nee, in de groepsaccommodaties is het niet toegestaan om te roken. Al onze accommodaties zijn voorzien van een brandmeldinstallatie en rookmelders. Uiteraard is het buiten gewoon toegestaan om te roken op de terrassen (niet in de bossen).

Ja, de onderstaande groepsaccommodaties zijn rolstoel toegankelijk, hebben een invalide toilet en een aangepaste douche. Houd er wel rekening mee dat het buitenterrein (buiten de terrassen om) niet altijd even begaanbaar is voor een rolstoel.

Geschikte groepsaccommodaties:

 • Heide groepsaccommodatie
 • Groepsaccommodatie Overasselt
 • Dennen groepsaccommodatie
 • Groepsaccommodatie Oldebroek

Bij zelf schoonmaken laten jullie de accommodatie achter zoals jullie deze bij aanvang hebben aangetroffen. Bij het uitbesteden van de schoonmaak vragen wij jullie om de keuken netjes schoon, opgeruimd achter te laten, alle prullenbakken te legen en de accommodatie veeg schoon achter te laten.

Ja, onze beide locaties zijn geregistreerde trouwlocatie. Dus je kunt bij ons niet alleen je bruiloft vieren maar ook de ceremonie plaats laat vinden.

Ja, al onze accommodaties hebben een eigen keuken met faciliteiten en  een keukeninventaris afgestemd op het aantal personen.

In Overasselt is er een bushalte bij de hoofdingang naar ons terrein. Deze bus rijdt tussen Grave en Nijmegen CS. In Oldebroek rijdt er van maandag t/m vrijdag een buurtbus en is het dichtstbijzijnde treinstation, station Wezep.

2. Schoolkampen

Wij hebben de veiligheid op nummer 1. staan in ons beleid. We kunnen stellen dat wij tot de veiligste bedrijven behoren die Nederland kent. De hele organisatie is hierop ingesteld en wij zijn daar trots op en transparant in.

Lees hier meer over veiligheid bij activiteiten

De accommodaties zijn beschikbaar vanaf 14.00 uur en op de dag van vertrek dient de accommodatie om 11.00 uur leeg te zijn. Maak je gebruik van een activiteitenprogramma dat eerder begint of later eindigt? Dan kun je gebruik maken van het buitenterrein met de bijbehorende toiletunit.

Wij kunnen schoolkampen draaien van 30 tot ruim 200 personen. Voor de activiteiten werken wij met subgroepen en gaan er van uit dat er 25 tot 30 personen (1 subgroep) tegelijk aan een activiteit deel kunnen nemen. Vaak zijn dit ook de klassen. Bij wensen voor een afwijkende groepsgrootte stemmen wij wensen en mogelijkheden graag met je af.

De activiteiten in het schoolkampprogramma worden gehouden op het eigen terrein van Het Buitencentrum.

Bij alle schoolreisjes/-kampen krijg je een persoonlijke coördinator toegewezen, die jullie tijdens het gehele verblijf ondersteund. De intensiviteit van ondersteuning stemmen wij af op jullie eigen wensen. De activiteiten in het schoolreisje programma staan onder begeleiding van onze instructeurs. Bij combinatie activiteiten zal 1 activiteit onder begeleiding staan van een instructeur van Het Buitencentrum en zal de andere activiteit door een docent begeleid worden a.d.h.v. instructiekaarten. Onze mensen hebben ervaring met elke doelgroep en stemmen ook de uitdaging binnen een activiteit hierop af.

Ja, bij het Zelfstandig , Basic en Actief schoolkamp verzorg je zelf de maaltijden. Al onze accommodaties hebben een eigen keuken met faciliteiten en  een keukeninventaris afgestemd op het aantal personen. Wil je ook ontzorgd worden wat betreft de maaltijden dan is er de keuze voor het Klassiek of Uitgebreide schoolkamp. Ook bij het Zelfstandig schoolkamp is er een mogelijkheid voor het cateren van de maaltijden.

3. Kinderfeestjes

Wij hebben de veiligheid op nummer 1. staan in ons beleid. We kunnen stellen dat wij tot de veiligste bedrijven behoren die Nederland kent. De hele organisatie is hierop ingesteld en wij zijn daar trots op en transparant in.

Lees hier meer over veiligheid bij activiteiten

Er is op onze locaties geen horecagelegenheid aanwezig. Het is toegestaan om zelf wat te eten of te drinken mee te brengen. Tijdens het kinderfeestje is er vanuit Het Buitencentrum ranja voor de kinderen. Voor de ouders/begeleiders koffie en thee.

In overleg is dit mogelijk. We stemmen wensen en mogelijkheden hierin met veel plezier met jullie af.

Ja, ook bij mindere weersomstandigheden gaat het feestje gewoon door en komt de veiligheid niet in het gedrang. Zorg dat de kleding van de kinderen is aangepast aan de weersomstandigheden. Bij extreme weersomstandigheden zorgen we voor een aangepast programma. Is hier geen mogelijkheid toe omdat de veiligheid van de kinderen in het gedrang komt dan nemen we contact met je op.

De vastgestelde minimumleeftijd heeft te maken met een stuk veiligheid en zeker ook met de beleving van de kinderen. Voor de kinderen onder de gestelde minimumleeftijd kan de activiteit soms wat “boven de pet” gaan wat betreft begrip, moeilijkheid, coördinatie en motoriek. Daardoor kan het zijn dat de kinderen die te jong zijn het kinderfeestje niet altijd even leuk vinden. Zijn er enkele kinderen net iets jonger dan gaat dit vaak wel, de jarige zelf moet in ieder geval minimaal 8 of 10 jaar zijn.

4. Groepsuitjes en activiteiten

Wij hebben de veiligheid op nummer 1. staan in ons beleid. We kunnen stellen dat wij tot de veiligste bedrijven behoren die Nederland kent. De hele organisatie is hierop ingesteld en wij zijn daar trots op en transparant in.

Lees hier meer over veiligheid bij activiteiten

Ja, ook bij mindere weersomstandigheden gaat activiteiten gewoon door en komt de veiligheid niet in het gedrang. Zorg dat de kleding van de deelnemers is aangepast aan de weersomstandigheden. Bij extreme weersomstandigheden zorgen we voor een aangepast programma. Is hier geen mogelijkheid toe omdat de veiligheid van de deelnemers in het gedrang komt dan nemen we contact met je op.

Nee, er is op onze locaties geen horecagelegenheid aanwezig. Heb je gereserveerd voor één van onze groepsuitjes is de afname van drankjes via Het Buitencentrum. Het is toegestaan om tijdens een “losse” activiteit zelf wat te eten of te drinken mee te brengen.

Nee, niet iedereen hoeft door het gangenstelsel te gaan om de Escaperoom op te lossen.

Offerte aanvragen
Plan bezichtiging