Survival schoolreisje Overasselt

Ben je op zoek naar een actief schoolreisje met een leuk activiteitenprogramma? Dan is het survival schoolreisje in Overasselt het ideale uitgangspunt voor een dagje uit met je klas of school. Een dag vol met grensverleggende survivalachtige activiteiten, wie wil dit niet meemaken? Klimmen in de ladder, het bedwingen van verschillende spannende touwbanen op hoogte en schieten met pijl en boog…

Een schoolreisje is pas geslaagd als er nog lang door jeugd – positief – over wordt nagepraat. Iedereen herinnert zich nog het eigen schoolreisje van vroeger en daarmee de schooltijd. Daarom streven wij ernaar om de jeugd een onvergetelijk mooie herinnering mee te geven van hun schoolreisje.

Het Survival schoolreisje in Overasselt bestaat uit:

  • Uitdagende outdoor activiteiten
  • Begeleiding door professionele en enthousiaste instructeurs
  • Onbeperkt limonade voor de kinderen
  • Koffie en thee voor docenten / ouders
  • Optioneel: lunchpakket en /of puntzak friet

Een unieke locatie midden in de natuur

  regio Nijmegen

Het Buitencentrum Overasselt ligt ten zuidwesten van Nijmegen en is volledig omringd door bos, heide- en vennengebied.

Op onze locatie in Overasselt beschikken we over een 3,5 hectare eigen terrein. Het terrein is volledig omheind en afsluitbaar, wat een veilig gevoel geeft. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen in een veilige omgeving.

De activiteiten kunnen op ons eigen activiteitenterrein gedaan worden. Zo beschikken we over een aantal vaste onderdelen, waaronder een klimbos, klimbomen, vuurtent, escape room en een vaste boogschietbaan.

Boskapel
Als uitvalbasis voor het schoolreisje maken we gebruik van de voormalige boskapel midden op het activiteitenterrein. De gezellige boskapel met een oppervlakte van 120m², grote karakteristieke raampartijen, bar en muziekinstallatie staat garant voor een leuk schoolreisje. Het ruime terras heeft een mooi uitzicht op de omgeving en de activiteiten vinden rondom plaats.

De sanitaire voorzieningen bevinden zich naast de boskapel.

Schoolreisje met actief programma

Voor het survival schoolreisje maken wij een programma op maat. Zo kan het programma voor wat betreft tijden en invulling van activiteiten afgestemd worden op jullie wensen.

Programma (voorbeeld op basis van 1 groep):

09.15u   Aankomst
09.30u  Klimbos
11.00u   Boogschieten en Robinson games
12.30u   Lunch (zelf verzorgen)
13.00u  Jacobsladder en Bamboe building
14.30u  Vertrek

Er zijn activiteiten waar 1 subgroep (25 tot 30 leerlingen) tegelijk aan deel kan nemen, waaronder het klimbos.
Daarnaast werken wij ook met combinatie activiteiten waarbij een subgroep onderverdeeld wordt over 2 activiteiten en ze halverwege door wisselen. Zo blijft iedereen actief bezig. Bij combinatie activiteiten zal 1 activiteit onder begeleiding staan van een instructeur van Het Buitencentrum. De andere activiteit zal door een docent zelf begeleid worden a.d.h.v. instructiekaarten.

Prijzen

Prijs per deelnemer: € 26,50

Per 8 deelnemers is 1 docent / ouder kosteloos

Optioneel:

  • Lunchpakket (broodje kaas, krentenbol, pakje drinken en waterijsje): € 5,95 per deelnemer
  • Puntzak friet met mayonaise en curry: € 3,95 per deelnemer

Veiligheid staat voorop

Onze schoolreisjes behoren tot de veiligste van Nederland! Het is onze expertise en wij zijn daar dagelijks meer bezig.

Van elke activiteit die wij aanbieden, zijn alle mogelijke risico’s in kaart gebracht en daarna zijn deze risico’s door verschillende maatregelen tot een minimum beperkt. Zo hebben wij bijvoorbeeld gesteld dat alleen al de kans op vallen bij hoogte activiteiten niet mag voorkomen. Daarom werken wij o.a. in ons klimbos met een continue zekersysteem, waardoor je zodra je een voet van de grond haalt vast zit aan een zekerkabel en dat permanent blijft tot het moment dat je weer met beide benen op de grond staat.

Meer weten over de veiligheid? Lees hier verder.

Recente beoordelingen

10 van 10
Geweldige locatie voor schoolkamp! Mooie, schone accommodatie voor schoolkamp. Wij zijn met groep 6 een nacht blijven slapen en de leerlingen hebben een geweldige tijd gehad. Fijn, groot bos waar de leerlingen zich geen moment vervelen. Kampvuur maken tijdens de zonsondergang was een groot succes!
Locatie Oldebroek (Noord-Veluwe)
Maura uit Amsterdam
25-10-2021
8 van 10
Ieder jaar een geweldig kamp voor groep 8 Elk jaar gaan we in september voor 3 dagen naar het buitencentrum met onze groep 8. Ieder jaar is de ervaring geweldig! Mooie locatie, zeer vriendelijk personeel, leuke survival dag. ieder jaar is ons schoolkamp een succes, mede door het Buitencentrum Overasselt.
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Floor uit Ooij
22-10-2021
8 van 10
Gastvrij en meedenkend De leerlingen hebben een leuke tijd gehad. Alles is goed geregeld en de activiteiten worden op een prettige manier begeleid. Tijdens het verblijf is het personeel goed aanspreekbaar voor vragen tussendoor. Erg prettig.
Locatie Oldebroek (Noord-Veluwe)
Kim uit Amsterdam
04-10-2021
8 van 10
Kindvriendelijke instructeurs, wederom een heel erg goed en vooral goed georganiseerd kamp gehad! De kinderen hebben weer 3 dagen een onvergetelijk kamp achter de rug! Fijn om twee vaste instructeurs aan de twee groepen 8 gekoppeld te hebben. De communicatie was prettig.
Locatie Oldebroek (Noord-Veluwe)
Jessika Bol uit Utrecht
29-09-2020
10 van 10
Fantastisch! We hebben weer, zoals elk jaar, erg genoten van ons schoolkamp in het huttenkamp van Overasselt. De locatie is heel goed, top service m.n. Patrick was een topper! Hij was heel flexibel en mee denkend! Hele fijne man! Ook dank aan Chantal en Nicole die de boeking hebben gedaan. heel fijn! We komen volgend jaar graag weer.
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Floor uit Ooij
24-09-2020
9 van 10
Prima verzorging en begeleiding ! Komen hier al niet voor niets meerdere jaren. Voor volgend jaar weer gereswerveerd. Eten uitstekend !
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Mark Visser uit Nieuwpoort
21-09-2020
10 van 10
Top lokatie met super vriendelijk personeel! Wij verbleven in de boslodges. Super gezellig, alles staat in een soort v kring. Ontvangst door Tiemen was zeer hartelijk, zo ook tussentijds en bij de uitcheck. Ook zijn collega's Herman en meneer met baard:))) Heerlijk kamp gehad met onze kinderen vd Antoniusschool de Vecht. Wij komen zeker terug! Groeten van Karin Jansen
Locatie Oldebroek (Noord-Veluwe)
Karin uit Apeldoorn
17-09-2020
8 van 10
Fijne samenwerking, waarin alles bespreekbaar was. In deze coronatijd is er op positieve manier met ons meegedacht hoe wij ons schoolkamp goed vorm konden geven. Er is gekeken naar extra ruimtes, aanpassingen van het programma en medewerking van de beheerder ter plaatse. Het weer werkte ook mee, vandaar dat wij terugkijken op een zeer geslaagd kamp.
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Rob uit Nijmegen
07-09-2020
10 van 10
Fantastisch Met groep 8 op kamp geweest. Alles was goed verzorgd en geregeld. Een fijn contactpersoon vooraf om alles goed en duidelijk af te stemmen en een fijn contactpersoon tijdens het kamp zelf. Een kamp om nooit te vergeten. De plek is echt fantastisch en ook alle mogelijkheden die ze bieden is fijn. Je kunt zelf alles verzorgen of alles laten verzorgen, wat je zelf prettig vindt. Echt een aanrader!
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Veronique uit Nijmegen
13-07-2020
8 van 10
Sportief met de hele klas Met mijn 2e klas VO heerlijk buiten in actief geweest. Duidelijke informatie vooraf over de te kiezen onderdelen passend bij de leeftijd. Prima instructie en goede sfeer.
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Maria uit Nijmegen
08-07-2020

Survival schoolreisje

  • Uitdagende activiteiten

  • Professionele begeleiding

  • Onbeperkt limonade

Vanaf € 26,50 p.p.

Survival schoolreisje

Prijs per deelnemer: € 26,50
Per 8 deelnemers is 1 docent / ouder kosteloos

 

Optioneel:

Lunchpakket (p.p.): € 5,95
Broodje kaas, krentenbol, pakje drinken en waterijsje
Puntzak friet (p.p.): € 3,95
Met mayonaise en curry

 

De prijzen gelden voor het jaar 2022

Offerte aanvragen
Plan bezichtiging
Overasselt - Kaart omgeving Nijmegen