Survival schoolreisje Overasselt

Ben je op zoek naar een actief schoolreisje met een leuk activiteitenprogramma? Dan is het survival schoolreisje in Overasselt het ideale uitgangspunt voor een dagje uit met je klas of school. Een dag vol met grensverleggende survivalachtige activiteiten, wie wil dit niet meemaken? Klimmen in de ladder, het bedwingen van verschillende spannende touwbanen op hoogte en schieten met pijl en boog…

Een schoolreisje is pas geslaagd als er nog lang door jeugd – positief – over wordt nagepraat. Iedereen herinnert zich nog het eigen schoolreisje van vroeger en daarmee de schooltijd. Daarom streven wij ernaar om de jeugd een onvergetelijk mooie herinnering mee te geven van hun schoolreisje.

Het Survival schoolreisje in Overasselt bestaat uit:

  • Uitdagende outdoor activiteiten
  • Begeleiding door professionele en enthousiaste instructeurs
  • Onbeperkt limonade voor de kinderen
  • Koffie en thee voor docenten / ouders
  • Optioneel: lunchpakket en /of puntzak friet

Een unieke locatie midden in de natuur

  regio Nijmegen

Het Buitencentrum Overasselt ligt ten zuidwesten van Nijmegen en is volledig omringd door bos, heide- en vennengebied.

Op onze locatie in Overasselt beschikken we over een 3,5 hectare eigen terrein. Het terrein is volledig omheind en afsluitbaar, wat een veilig gevoel geeft. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen in een veilige omgeving.

De activiteiten kunnen op ons eigen activiteitenterrein gedaan worden. Zo beschikken we over een aantal vaste onderdelen, waaronder een klimbos, klimbomen, vuurtent, escape room en een vaste boogschietbaan.

Boskapel
Als uitvalbasis voor het schoolreisje maken we gebruik van de voormalige boskapel midden op het activiteitenterrein. De gezellige boskapel met een oppervlakte van 120m², grote karakteristieke raampartijen, bar en muziekinstallatie staat garant voor een leuk schoolreisje. Het ruime terras heeft een mooi uitzicht op de omgeving en de activiteiten vinden rondom plaats.

De sanitaire voorzieningen bevinden zich naast de boskapel.

Schoolreisje met actief programma

Voor het survival schoolreisje maken wij een programma op maat. Zo kan het programma voor wat betreft tijden en invulling van activiteiten afgestemd worden op jullie wensen.

Programma (voorbeeld op basis van 1 groep):

09.15u  Aankomst
09.30u  Klimbos
11.00u  Boogschieten en Robinson games
12.30u  Lunch (zelf verzorgen)
13.00u  Jacobsladder en Bamboe building
14.30u  Vertrek

Er zijn activiteiten waar 1 subgroep (25 tot 30 leerlingen) tegelijk aan deel kan nemen, waaronder het klimbos.
Daarnaast werken wij ook met combinatie activiteiten waarbij een subgroep onderverdeeld wordt over 2 activiteiten en ze halverwege door wisselen. Zo blijft iedereen actief bezig. Bij combinatie activiteiten zal 1 activiteit onder begeleiding staan van een instructeur van Het Buitencentrum. De andere activiteit zal door een docent zelf begeleid worden a.d.h.v. instructiekaarten.

Prijzen

Prijs per deelnemer: € 26,50

Per 8 deelnemers is 1 docent / ouder kosteloos

Optioneel:

  • Lunchpakket (broodje kaas, krentenbol, pakje drinken en waterijsje): € 5,95 per deelnemer
  • Puntzak friet met mayonaise en curry: € 3,95 per deelnemer

Veiligheid staat voorop

Onze schoolreisjes behoren tot de veiligste van Nederland! Het is onze expertise en wij zijn daar dagelijks meer bezig.

Van elke activiteit die wij aanbieden, zijn alle mogelijke risico’s in kaart gebracht en daarna zijn deze risico’s door verschillende maatregelen tot een minimum beperkt. Zo hebben wij bijvoorbeeld gesteld dat alleen al de kans op vallen bij hoogte activiteiten niet mag voorkomen. Daarom werken wij o.a. in ons klimbos met een continue zekersysteem, waardoor je zodra je een voet van de grond haalt vast zit aan een zekerkabel en dat permanent blijft tot het moment dat je weer met beide benen op de grond staat.

Meer weten over de veiligheid? Lees hier verder.

Recente beoordelingen

8 van 10
Top plek! We hebben hier weer een hele fijne tijd gehad. Wat een prachtige plek is het toch.
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Marlot uit Nijmegen
01-06-2022
8 van 10
Mooie accomodatie met veel mogelijkheden We zijn 3 dagen (2 nachten) verbleven in het sparrenhuis. We waren met een relatief kleine groep (23). Accomodatie was netjes, hulp was goed en de activiteiten werden goed begeleid. Fijn schoolkamp, we komen graag terug.
Locatie Oldebroek (Noord-Veluwe)
Jasper uit Driemond
03-06-2022
10 van 10
Heel leuk met de hele groep! De hele groep heeft het naar zijn zin gehad. Fijne uitleg/ begeleiding en ook verschillende opties in het klimbos.
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Tessa uit Nijmegen
26-04-2022
8 van 10
Hele leuke week gehad Wij zijn van maandag-vrijdag in het Sparrenhuis geweest met 35 derde klassers en hebben ons super vermaakt ondanks de vele regen. Alle activiteiten waren leuk, ze stonden aan alle kanten voor ons klaar en het eten was goed. Echt een aanrader!
Locatie Oldebroek (Noord-Veluwe)
Sandra uit Hendrik-Ido-AMbacht
12-04-2022
8 van 10
Prettig verblijf gehad Met een groep van 16-17 jarigen een paar dagen op deze locatie geweest. Leuke activiteiten. Ook goed contact met medewerkers, als er iets was stonden ze direct klaar!
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Sander uit Mijdrecht
20-03-2022
10 van 10
Geweldige locatie voor schoolkamp! Mooie, schone accommodatie voor schoolkamp. Wij zijn met groep 6 een nacht blijven slapen en de leerlingen hebben een geweldige tijd gehad. Fijn, groot bos waar de leerlingen zich geen moment vervelen. Kampvuur maken tijdens de zonsondergang was een groot succes!
Locatie Oldebroek (Noord-Veluwe)
Maura uit Amsterdam
25-10-2021
8 van 10
Ieder jaar een geweldig kamp voor groep 8 Elk jaar gaan we in september voor 3 dagen naar het buitencentrum met onze groep 8. Ieder jaar is de ervaring geweldig! Mooie locatie, zeer vriendelijk personeel, leuke survival dag. ieder jaar is ons schoolkamp een succes, mede door het Buitencentrum Overasselt.
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Floor uit Ooij
22-10-2021
8 van 10
Gastvrij en meedenkend De leerlingen hebben een leuke tijd gehad. Alles is goed geregeld en de activiteiten worden op een prettige manier begeleid. Tijdens het verblijf is het personeel goed aanspreekbaar voor vragen tussendoor. Erg prettig.
Locatie Oldebroek (Noord-Veluwe)
Kim uit Amsterdam
04-10-2021
8 van 10
Kindvriendelijke instructeurs, wederom een heel erg goed en vooral goed georganiseerd kamp gehad! De kinderen hebben weer 3 dagen een onvergetelijk kamp achter de rug! Fijn om twee vaste instructeurs aan de twee groepen 8 gekoppeld te hebben. De communicatie was prettig.
Locatie Oldebroek (Noord-Veluwe)
Jessika Bol uit Utrecht
29-09-2020
10 van 10
Fantastisch! We hebben weer, zoals elk jaar, erg genoten van ons schoolkamp in het huttenkamp van Overasselt. De locatie is heel goed, top service m.n. Patrick was een topper! Hij was heel flexibel en mee denkend! Hele fijne man! Ook dank aan Chantal en Nicole die de boeking hebben gedaan. heel fijn! We komen volgend jaar graag weer.
Locatie Overasselt (Rijk van Nijmegen)
Floor uit Ooij
24-09-2020

Survival schoolreisje

  • Uitdagende activiteiten

  • Professionele begeleiding

  • Onbeperkt limonade

Vanaf € 26,50 p.p.

Survival schoolreisje

Prijs per deelnemer: € 26,50
Per 8 deelnemers is 1 docent / ouder kosteloos

 

Optioneel:

Lunchpakket (p.p.): € 5,95
Broodje kaas, krentenbol, pakje drinken en waterijsje
Puntzak friet (p.p.): € 3,95
Met mayonaise en curry

 

De prijzen gelden voor het jaar 2022

Overasselt - Kaart omgeving Nijmegen