Escape rooms zijn de laatste jaren razend populair geworden, en niet alleen voor volwassenen. Steeds meer kinderen ontdekken het plezier van het oplossen van puzzels en raadsels in een spannende omgeving. Maar hoe weet je als ouder welke escape room geschikt is voor jouw kind? In dit artikel geven wij je een aantal tips om de juiste escape room te kiezen voor jouw kind.

Escape room in de buurt

Het eerste wat je kunt doen is kijken naar escape rooms bij jou in de buurt. Je kunt dit doen door online te zoeken of door aanbevelingen te vragen bij vrienden en familie. Zorg ervoor dat de escape room geschikt is voor de leeftijd van jouw kind. Veel escape rooms hebben een minimumleeftijd en je wilt er zeker van zijn dat jouw kind op een veilige en verantwoorde manier kan deelnemen aan de ervaring.

Leeftijdsgrens

De meeste escape rooms hebben een leeftijdsgrens. Dit is niet alleen vanwege mogelijke schrikreacties van jonge kinderen, maar ook omdat de puzzels en raadsels te moeilijk kunnen zijn voor kinderen onder een bepaalde leeftijd. Kijk dus altijd goed naar de leeftijdsgrens voordat je een escape room boekt.

Thema

Escape rooms hebben vaak een thema, zoals een gevangenis, spookhuis of laboratorium. Kies een thema dat past bij de interesses van jouw kind. Zo zal een kind dat graag leest over ridders en kastelen waarschijnlijk meer plezier beleven aan een middeleeuwse escape room dan aan een escape room met een futuristisch thema. Bij Het Buitencentrum bieden we verschillende soorten thema’s aan voor een escape room kinderfeestje. Zo kun je kiezen tussen een thema met een Romeinse sfeer met een geheime wapenkamer of een thema met een oude vervallen goudmijn.

Moeilijkheidsgraad

Sommige escape rooms zijn bedoeld voor beginners, terwijl andere escape rooms alleen geschikt zijn voor ervaren spelers. Kijk goed naar de moeilijkheidsgraad van de escape room voordat je deze boekt. Als jouw kind nog nooit eerder een escape room heeft gespeeld, is het verstandig om te kiezen voor een escape room met een lage moeilijkheidsgraad.

Reviews

Lees altijd reviews van andere ouders voordat je een escape room boekt. Zo krijg je een beter idee van de ervaringen van andere kinderen en ouders en kun je beter inschatten of de escape room geschikt is voor jouw kind. Let vooral op reviews van ouders van kinderen in dezelfde leeftijdsgroep als jouw kind.

Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk altijd belangrijk, zeker als het gaat om activiteiten met kinderen. Kies daarom altijd voor een escape room die voldoet aan alle veiligheidseisen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat er altijd een medewerker aanwezig is in de escape room en dat er vluchtroutes en nooduitgangen zijn.

Kies je perfecte escape room voor jouw kind

Het kiezen van de juiste escape room voor jouw kind kan een uitdaging zijn, maar met bovenstaande tips wordt het een stuk makkelijker. Door te letten op de leeftijdsgrens, het thema, de moeilijkheidsgraad, reviews en veiligheid kun je een escape room vinden waar jouw kind veel plezier aan zal beleven. Veel puzzelplezier!

Naast het aanbod van onze escape room kinderfeestjes zijn er andere activiteiten voor kinderen. Denk daarbij aan een survival kinderfeestje of ons bushcraft kinderfeestje waar de kinderen een onvergetelijke ervaring krijgen. Ben je op zoek naar een van deze ervaringen of de rest van ons aanbod? Neem dan gerust contact met ons op.