Escape rooms zijn al een tijdje hot en happening en dat geldt ook zeker voor kindvriendelijke escape rooms. Het is dan ook een super leuk uitje voor een schoolklas. Daarnaast is het niet alleen een unieke ervaring, maar het is ook nog eens leerzaam. Kinderen leren samenwerken en problemen oplossen op een creatieve manier. Maar hoe organiseer je een schooluitstap naar een kindvriendelijke escape room? In dit artikel geven we tips om dit uitje tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Kies de juiste escape room

Het kiezen van de juiste escape room is belangrijk voor een geslaagde schooluitstap. Zorg dat je een kindvriendelijke escape room uitkiest met een thema waar kinderen enthousiast van worden. Bijvoorbeeld een escape room met het thema piraten, magische tuin of een oude mijn. Ook is het belangrijk om te kijken naar de moeilijkheidsgraad van de escape room. Zorg ervoor dat de escape room niet te moeilijk is, maar ook niet te makkelijk. Een goede escape room biedt namelijk genoeg uitdaging voor de groep.

Maak groepen van maximaal 15 kinderen

Uiteraard is het aantal personen dat mee kan doen aan een escape room afhankelijk van het type escape room. Bij de escape rooms van Het Buitencentrum adviseren we om de kinderen in kleine groepen te verdelen van maximaal 15 kinderen. Zo krijgt elk kind de kans om actief deel te nemen en mee te denken. Daarnaast is het goed om te zorgen voor een goede mix van verschillende kinderen in een groepje. Een mix van verschillende persoonlijkheden, kennis en kwaliteiten zorgt voor een effectievere samenwerking.

Zorg voor goede begeleiding

Het is belangrijk om voldoende begeleiding mee te nemen tijdens dit uitje. Denk hierbij aan minimaal één begeleider per groep van kinderen. Deze begeleider kan de kinderen helpen bij het oplossen van de puzzels en ervoor zorgen dat de kinderen zich aan de regels houden. Daarnaast is het belangrijk om duidelijke instructies te geven aan de begeleiders zodat ze weten hoe ze de kinderen kunnen helpen. Bij Het Buitencentrum zorgen we ervoor dat er altijd voldoende begeleiders aanwezig zijn zodat de activiteit soepel en veilig verloopt.

Zorg voor een leuke afsluiter

Het is belangrijk om het uitje af te sluiten met iets leuks voor de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke lunch of een leuke activiteit. Dit zorgt voor een positief gevoel bij de kinderen en maakt het uitje extra memorabel.

Maak er een educatief uitje van

Een escape room is niet alleen maar voor de fun, het kan ook een educatief karakter hebben. Sta tijdens en na de escape room stil bij de vaardigheden die kinderen hebben geleerd, zoals samenwerken, strategisch denken en probleemoplossend vermogen.

Een onvergetelijke ervaring

Een schooluitstap naar een kindvriendelijke escape room is een geweldige manier om kinderen te laten samenwerken en uit te dagen. Door een escape room-uitstap goed te plannen, kun je ervoor zorgen dat deze onvergetelijk wordt. Kies een kindvriendelijke escape room, plan de uitstap ruim van tevoren, regel het vervoer, bereid de kinderen voor en zorg voor een leuke follow-up activiteit. Met deze tips kun je een succesvolle escape room-uitstap organiseren die de kinderen niet snel zullen vergeten.

Escape room bij Het Buitencentrum

Bij Het Buitencentrum bieden we verschillende soorten escape room kinderfeestjes aan met ieder zijn eigen thema. Naast het aanbod van escape rooms zijn er andere activiteiten voor kinderen. Denk daarbij aan een survival kinderfeestje of ons klimbos in Nijmegen waar de kinderen een onvergetelijke ervaring krijgen. Ben je op zoek naar een van deze ervaringen of de rest van ons aanbod? Neem dan gerust contact met ons op.