Plannen om te gaan trouwen? Je hebt of bent ten huwelijk gevraagd en de datum staat vast. Nu zijn jullie op zoek naar de juiste accommodatie voor jouw bruiloft. Dit kan erg overweldigend zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Het kan een grote impact hebben op de sfeer van de dag en de algehele belevenis. Het is om die reden belangrijk om een locatie te vinden die past bij jullie wensen en budget. In dit artikel geven wij je een aantal handige tips om de perfecte accommodatie te vinden voor jullie trouwdag.

Maak een lijst van jullie wensen en budget

Een goede eerste stap om te vinden waarnaar jullie op zoek zijn is om een lijst te maken van jullie belangrijkste wensen en eisen. Willen jullie een buitenbruiloft, een dansvloer en accommodatie voor overnachting? Bepaal ook het budget dat jullie willen uitgeven. Door de belangrijkste factoren op papier te zetten, kunnen jullie gericht zoeken naar de perfecte accommodatie. Zorg ervoor dat het budget niet alleen de huurprijs van de locatie omvat, maar ook eventuele extra kosten zoals de catering, verlichting en decoratie.

Locatie is belangrijk

Wanneer jullie op zoek gaan naar een locatie is het belangrijk om te overwegen hoe jullie gasten er kunnen komen. Is het in de buurt van openbaar vervoer, of hebben jullie transport georganiseerd? Houd ook rekening met de afstand tot jullie gekozen trouwlocatie en belangrijke bezienswaardigheden, zoals hotels en restaurants. Overweeg daarnaast hoeveel mensen je uitnodigt en hoeveel ruimte ze nodig hebben om comfortabel te kunnen zitten en dansen. Het is belangrijk om een locatie te vinden die aan al je ruimtebehoeften voldoet zonder een te grote of te kleine ruimte te kiezen.

Let op de capaciteit

Niets is zo belangrijk als voldoende ruimte voor jullie gasten. Het is dus essentieel dat de accommodatie die je kiest groot genoeg is om jullie gasten te kunnen ontvangen zonder dat het te krap wordt. Houd daarbij rekening met de regels en richtlijnen van de locatie rondom capaciteit en brandveiligheid.

Bekijk de locatie in het echt

Het is essentieel om de locatie persoonlijk te bekijken voordat je deze boekt. De foto’s online kunnen er anders uitzien dan de werkelijkheid en het is belangrijk om te zien hoe de locatie er echt uitziet. Let op de inrichting, ruimte en algemene sfeer. Als je de locatie bezoekt, kun je ook vragen stellen aan het personeel om te zien of de locatie aan al je vereisten voldoet. Bij Het buitencentrum hebben we locaties die zijn aangewezen als permanente trouwlocatie. Een huwelijk en geregistreerde partnerschap kan daarom eenvoudig worden voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. De omgeving en het karakter van onze groepsaccommodatie voor een bruiloft zorgen een geslaagd feest!

Bekijk de voorzieningen

Het is belangrijk om de faciliteiten van de accommodatie goed door te nemen voordat je iets boekt. Denk aan geluidssystemen, keuken en catering, parkeergelegenheid, rookzones en verlichting. Dit kunnen allemaal factoren zijn die van invloed zijn op jullie bruiloft. Het bruiloft arrangement bij Het Buitencentrum bestaat uit: ontvangst met koffie, thee en cake, een ceremonie, glaasje champagne om te toosten en gesorteerd gebak. Daarnaast is het mogelijk om om het arrangement uit te breiden met een receptie of feestavond.

Vraag om referenties en beoordelingen

Voordat je de bruidssuite boekt is het verstandig om de ervaringen van andere bruidsparen te bekijken. Dit kan je doen door reviews te bekijken of referenties te vragen aan de locatie. Zo krijg je een goed beeld van de ervaring van andere bruidsparen en kun je een weloverwogen keuze maken.

Kies de beste locatie voor een bruiloft

Het vinden van de perfecte accommodatie voor jullie bruiloft kan een grote impact hebben op de totale belevenis. Het is daarom belangrijk om een lijst te maken van jullie wensen en eisen en deze mee te nemen bij het zoeken naar de perfecte locatie. Denk aan de locatie, de capaciteit, de faciliteiten en vergeet niet om referenties te bekijken voorafgaand aan het boeken. Met deze tips in het achterhoofd vinden jullie vast en zeker de perfecte accommodatie voor jullie grote dag!

Bij Het Buitencentrum bieden we naast bruiloft accommodaties ook survival voor kinderfeestjes. Met onze begeleiders voorzien we de kinderen van een onvergetelijke ervaring  tijdens de verschillende activiteiten. Naast het survival kamp zijn er ook andere soorten groepsaccommodaties en hebben we verschillende indoor en outdoor activiteiten voor kinderen. Denk daarbij aan een klimbos voor kinderenbushcraft voor kinderen en een escape room kinderfeest. Ben je op zoek naar een van deze ervaringen of de rest van ons aanbod? Neem dan gerust contact met ons op.