Een survival kamp voor kinderen is een geweldige manier om kinderen de basisvaardigheden van het overleven in de natuur bij te brengen, terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben. Een succesvolle survival kampervaring vereist echter een zorgvuldig samengestelde paklijst om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Hier is een paklijst voor een succesvol survival kamp met kinderen.

Tent en slaapzak

Ga je overnachten tijdens het survival kamp? Begin dan met de basis, de tent en een slaapzak. Kies een lichtgewicht tent die gemakkelijk kan worden opgezet en afgebroken en waar voldoende ruimte is voor alle kinderen en hun persoonlijke bezittingen. Het is daarnaast belangrijk om warme slaapzakken mee te nemen die geschikt zijn voor de weersomstandigheden van het gebied.

Kleding

Kies voor kleding die past bij de weersomstandigheden van het gebied en die comfortabel en duurzaam is. Zorg ervoor dat de kinderen voldoende laagjes hebben voor koude ochtenden en warme dagen. Een paar stevige wandelschoenen zijn ook noodzakelijk, net als hoeden, zonnebrandcrème en insectenwerend middel.

Voedsel en water

Je hebt voedzaam eten nodig om kinderen te voorzien van de benodigde energie. Bereid de juiste hoeveelheid eten voor om ervoor te zorgen dat er voldoende aanwezig is voor de hele trip. Probeer daarnaast ook om de kinderen te betrekken bij de maaltijdbereiding en het koken van hun eigen maaltijden. Op die manier leren ze overleven tijdens hun ervaring op het survival kamp. Zorg ook voor voldoende drinkwater en instrueer kinderen het water voor gebruik te zuiveren.

EHBO-kit en nooduitrusting

Ongeacht hoe zorgvuldig je alles hebt voorbereid, onvoorziene omstandigheden kunnen zich voordoen. Een EHBO-kit die is uitgerust met essentiële benodigdheden zoals verbanden, pleisters en ontsmettingsmiddelen, kan de eerste hulp bieden bij onvoorziene ongelukken. Zorg ook voor andere nooduitrusting, zoals een zakmes, zaklamp en een noodfluit.

Spelletjes en activiteiten

Naast het aanleren van overlevingsvaardigheden zullen de kinderen ook momenten van ontspanning nodig hebben tijdens het kamp. Het meenemen van spelletjes, boeken en ander vermaak kan kinderen helpen te ontspannen en zorgt ook voor schaduwactiviteiten voor slecht weer.

Goed voorbereid op survival kamp

Een goed geplande paklijst is een van de belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle survival-kamp ervaring met kinderen. Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting meeneemt om de kinderen in staat te stellen te overleven in de natuur terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben. Door te zorgen voor de basisspullen om te overleven, zoals voedsel, water, onderdak en EHBO-kit, en zorgzame en verantwoordelijke volwassenen om hen heen, kunnen kinderen hun nieuw aangeleerde vaardigheden veilig oefenen in de natuur!

Survival kamp bij Het Buitencentrum

Bij Het Buitencentrum bieden we een uitgebreid survival kamp aan voor kinderen. Met onze begeleiders voorzien we de kinderen van een onvergetelijke ervaring  tijdens de verschillende activiteiten. Naast het survival kamp zijn er ook andere soorten groepsaccommodaties en hebben we verschillende indoor en outdoor activiteiten voor kinderen. Denk daarbij aan een klimbos voor kinderenbushcraft voor kinderen en een escape room kinderfeest. Ben je op zoek naar een van deze ervaringen of de rest van ons aanbod? Neem dan gerust contact met ons op.