In een overlevingskamp kunnen verschillende weersomstandigheden voorkomen, waaronder koude, regen en wind. Het is dan ook belangrijk om te weten hoe je jezelf warm en droog kunt houden tijdens de overlevingstocht. Dit voorkomt onderkoeling en andere gezondheidsproblemen. In dit artikel vertellen we hoe je jezelf warm kunt houden tijdens een survival kamp.

1. Bouw een schuilplaats

Het eerste wat je kunt doen is het bouwen van een schuilplaats. Dit houdt je droog en beschermt je tegen alle weersomstandigheden. Zoek naar natuurlijke schuilplaatsen, zoals grotten, of gebruik takken en bladeren om een ​​tijdelijke schuilplaats te bouwen. Zorg ervoor dat je de schuilplaats dicht bij het kampvuur bouwt om warm te blijven.

2. Start een kampvuur

Een kampvuur kan je warm houden tijdens de nacht en fungeren als een bron van licht. Het opbouwen van een kampvuur vereist wel enige vaardigheden, dus het is belangrijk om te weten hoe je dit moet doen. Zoek droog hout en gebruik vuursteen om een vonk te creëren. Je kunt ook droog mos of dennenappels gebruiken om het branden te starten. Wil je meer weten over het maken van een kampvuur? Bij het Het Buitencentrum hebben verschillende soorten tips voor het maken van een kampvuur.

3. Draag geschikte kleding

Het is belangrijk om je kleding aan te passen aan het weer. Kleed je in lagen en vermijd katoenen kleding omdat dit snel vocht vasthoudt. Draag ademende kleding die het vocht van je lichaam afvoert. Bedek ook je hoofd en handen om warmteverlies te voorkomen. Verder is het advies om goede wandelschoenen aan te trekken waar je lang en comfortabel mee op kamp kunt gaan.

4. Gebruik een slaapzak

Een slaapzak houdt je warm tijdens de nacht. Kies er een die geschikt is voor de weersomstandigheden. Een slaapzak met een capuchon is het beste omdat het ook je hoofd warm houdt. We leggen de slaapzakken vaak niet alleen over ons lichaam, maar zorgen dat die ook op de grond liggen, zodat warmte niet via de grond ontsnapt.

5. Houd het kamp schoon en droog

Een schoon en droog kamp is essentieel om warm te blijven. Bewaar je spullen in plastic zakken en plaats ze op een hoger gelegen gebied om waterophoping te voorkomen. Ruim ook je kamp op en gooi vuilnis op een veilige manier weg. Dit voorkomt ongedierte en houdt het kamp droog.

Goed beschermt tijdens een droog survival kamp

Als je op op survival kamp bent is het belangrijk om warm en droog te blijven. Door het bouwen van een schuilplaats, starten van een kampvuur, dragen van geschikte kleding, gebruik van een slaapzak en houden van een schoon kamp, kun jij je beter voorbereiden en beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Gebruik deze tips en elementen om goed voorbereid te zijn op eventuele situaties. Zorg ervoor dat je altijd voorbereid te zijn voordat je aan een avontuur begint.

Survival kamp bij Het Buitencentrum

Bij Het Buitencentrum bieden we een uitgebreid survival kamp aan voor kinderen. Met onze begeleiders voorzien we de kinderen van een onvergetelijke ervaring  tijdens de verschillende activiteiten. Naast het survival kamp zijn er ook andere soorten groepsaccommodaties en hebben we verschillende indoor en outdoor activiteiten voor kinderen. Denk daarbij aan een klimbos voor kinderenbushcraft voor kinderen en een escape room kinderfeest. Ben je op zoek naar een van deze ervaringen of de rest van ons aanbod? Neem dan gerust contact met ons op.